Provbakat: Banana Cream Pie

Nu har fröken Bastin gjort ett av sitt utlovade bak ur Roy Fares första avsnitt, och valet blev Banana Cream Pie. Programmet gav intrycket om ett enkelt och snabbt recept vilket är helt i min smak.

Receptet i sig är i portionsform, alltså i små enportionsformer
(8 st). 
Några sådana hade jag inte hemma så idag medans bilen var på verkstaden i Ljusdal hade jag skattjakt i heminredningsaffärerna (vilket är 2 plus Coop) Portionsformerna hittades men vad dyra! Valet blev att baka i en stor form.
 

Receptet följdes från kanal5.se. För en tjej/dam som jag som gärna följer en instruktion från punkt 1-5 var detta perfekt, tills jag kom till slutklämmen garnering. Vart ska all grädde användas? Det är ju ca 6 dl i flytande form som ska användas i garneringen?! Jag använde ca 2 dl och gick på min intuition.
 

Detta var även min första gång jag använde kondenserad mjölk som kokats i 3 h till kola, så av nyfikenhet smakades den av när den var färdig. *Njaaa*, blev min tanke. Den här pajen kommer nog bli för söt för min del och sambon hade samma inställning.

Så döm av vår förvåning när första tuggan avsmakades och det var som att allt i huset blev tyst och stilla. Och vid tugga nummer två...."wooooow det var ju jättegott!"

Trots vår enorma mättnad efter fredagsmyset så försvann allt från vår desserttallrik.
Roy Fares... You rock!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln