Roy Fares - Chewy Oatmeal cookies 

"Knocked Out!", som de säger i USA när nån i boxningsringen ligger platt på golvet.
Precis så kände jag mig och det bara efter när slickepotten var tvungen att rengöras oralt.

Mitt val av bak var väldigt svårt från avsnitt 2 då det var tema "frunch". Jag var inte sugen på pannkaka eller långtidsbak så valet blev den kaka som bakades och verkade enklast 
- "Chewy Oatmeal cookies"- som dessutom har en ingrediens jag gärna spottar ur om den finns med i frukostmuslin. Jag menar då russin som enbart är ok som pynt på saffransbullen enligt mig.

Degen var enkel att blanda ihop och receptet enkelt att följa. Ingen ingrediens varken uteblev eller lades till utan följdes från första punkten till sista. Den här gången var det så enkelt att man slapp nästan tänka själv. 
Och smaken...blundar jag riktigt hårt och är i närvaro i tuggan så kan jag nästan känna dofterna av Italien, solens ljusstrålar mot min hud och tro att jag befinner mig på en apelsinodling. Den där knocken får mig att hallucinera!

Sambons utlåtande med order att också blunda: "mmmm...spännande! Inte bakar du väl med russin?" Men det gjorde jag och vet ni då, det var ju jättegott så vid kvällens majkasa ska det bjudas på kakor med en fräsch smak av apelsin.

(Jag tror säkerligen att det här är en bra grunddeg som man kanske kan byta ut russinen mot kanske torkade blåbär eller andra torkade bär, och varför inte tillsätta lite choklad knappar?!)

Med vänlig hälsning, Malin Bastin 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-