Hemlagade Marshmallows

Att göra egna marshmallows är enkelt och kräver inte ens en ugn!

Titta på vår instruktionsfilm genom att klicka på bilden.

Vill du ha receptet?
Klicka på rubriken ovan, så kommer det fram!









 

Förbered täcket till Marshmallowsen
1,5 dl florsocker
1 dl majs el potatisstärkelse
Blanda samman. Räcker till fler än en sats
marshmallows

Förbered gelatinet
28g gelatinpulver
250ml vatten
vispa ihop i en liten skål och låt stå i ca 5 min.
Värm den nu i micron på hög temperatur i ca 35 sec
Gelatinet smälter nu ut. Häll över i en mixer skål och tillsätt 0,6dl glukos.
Starta vispen på låg hastighet.

Medan gelatinet nu sakta blandas så häll följande ingredienser i en kastrull
med hög kant.
320g strösocker
250g glukos
150ml vatten
en nypa salt

Rör i blandningen tills den börjat koka på medeltemperatur, sluta nu att röra.
Låt koka till 240F eller 116°C m du har en sockertermometer annars när din
lag börjat koka så låt den koka i ca 10 minuter.
Ta av blandningen från plattan och häll sakta ned den över
gelatinblandningen.
Öka hastigheten till medel i ca 5 minuter och sedan till hög hastighet i
5 minuter till.
Under sista minuten tillsätter du 20 ml av den smakessence du valt.
För nu snabbt över marshmallowmassan till en spritspåse och fyll
muffinstråget som penslats med olja för att de inte ska fastna.

Sikta nu täck blandningen generöst över dem och låt dem stå i
rumstemperatur i ca 2-3 timmar.
Lossa kanterna och rulla dem i täckningen.
Förvaras i lufttät burk……..eller……..OM NOM NOM….mumsa på direkt

Etiketter: recept hemlagat

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-