Saffranstryffel

I helgen gjorde vi julgodis. 
En av dem var saffranstryffel som är så underbart god.

På allmän begäran lägger vi in receptet här:

Saffranstryffel
Ca 20 st
200g vit choklad
0.75 dl vispgrädde
0.5 pkt saffran
1 msk honung
25g smör
1.5 tsk mörk rom

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. 
Koka upp grädde, saffran, honung och smör.
Häll gräddblandingen över chokladen. Låt stå i någon minut.
Tillsätt rom och vispa till en slät smet. Låt krämen stelna i kyl.

Nu kan du välja om du vill spritsa eller rulla din tryffel.
Väljer du att rulla dem, tar du en klick av tryffel och lägger i florsocker så att den täcks. Detta för  att du ska kunna rulla dina tryfflar utan att de fastnar i händerna.
Väljer du att spritsa ut dem (vår favorit, mindre kladd) lägger du nu över tryffelsmeten i en spritspåse med valfri tyll. Här har vi använt tyll 1M.
Spritsa tryfflarna på bakplåtspapper eller ner i små formar.

Ställ och förvara dina tryfflar i kyl. 

Vårt recept kommer från systrarna Eisenmans bok "Vinterns söta".
Vi har bytt konjak mot rom, men annars tycker vi receptet är superbra som det är och har valt att inte ändra något.
Vad tycker ni?Kommentera gärna!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln