Biscotti i två smaker

Jo, det är 30 grader varmt, men en liten biscotti till kaffet är ju aldrig fel.
Och är kakorna slut, får man baka fler!

Här kommer ett underbart grundrecept (hämtat från
"Två systrars söta") med två olika smaksättningar

100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg 
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
några droppar Madagascar bourbon vanilla
0.5 tsk salt

Till chokladbiscottin:
tillsätt ca 3 msk kakao

Till Mandel- och apricosbiscottin:
1,5 dl rostad mandel
1 dl hackad torkad apricos
 

Rör smör och socker vitt och poröst.
Blanda ner äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna (vänta med smaksättningarna) och rör ner dem i smeten till en slät deg. 
Smaksätt med vaniljen.

Dela nu degen i två delar.
I den ena blandas ner apricoser och mandel.
I den andra halvan blandas kakaon ner.

Rulla var deg för sig till en rulle och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Det blir ganska kraftiga rullar, större än vad som är brukligt.

Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna i tunna bitar. Ställ tillbaka igen och grädda ytterligare 15 minuter.
Stäng av värmen och låt kakorna stå inne tills de är torra.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln