Biscotti i två smaker
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
några droppar Madagascar bourbon vanilla
0.5 tsk salt
Till chokladbiscottin:
tillsätt ca 3 msk kakao
Till Mandel- och apricosbiscottin:
1,5 dl rostad mandel
1 dl hackad torkad apricos
Rör smör och socker vitt och poröst.
Blanda ner äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna (vänta med smaksättningarna) och rör ner dem i smeten till en slät deg.
Smaksätt med vaniljen.
Dela nu degen i två delar.
I den ena blandas ner apricoser och mandel.
I den andra halvan blandas kakaon ner.
Rulla var deg för sig till en rulle och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Det blir ganska kraftiga rullar, större än vad som är brukligt.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna i tunna bitar. Ställ tillbaka igen och grädda ytterligare 15 minuter.
Stäng av värmen och låt kakorna stå inne tills de är torra.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Sóley » Vem deltar i Det stora Tårtslaget 2017?: ”Nyfiken på när tårtslaget börjar. Har inte sett eller hört något:)”
-
Sanna » Vi behöver fler konsulenter!: ”Hej. Jag är lite intresserad av att eventuellt börja men jag skulle vilja ha mer..”
-
Annsofie » Vi behöver fler konsulenter!: ”Hej! Var på tårtshowen idag och blev sugen på att ha ett homeparty och har skick..”
-
Linda sundin » Vi behöver fler konsulenter!: ”Hej... Vad krävs för att bli konsulent? Vad kostar det att vara konsulent? Ja..”
-
Lotta Lloyd » Vi behöver fler konsulenter!: ”Vilken underbar idé, det här kan jag tänka mig! Att hålla visningar och kurser p..”