Chocolate chip cookies

Receptet kommer från  Magnolia Bakery i NewYork.
Ca 40st

3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
170 g rumstempererat smör 
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 stort rumstemererat ägg
1 tsk Madagascar Bourbon Vanilla
Minthessence efter smak
1 dl hackad vit choklad
 

Börja med att ställa ugnen på 180 grader.
Sikta mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.
I en annan skål vispar du smöret mjukt och fluffigt tillsammans med farin- och strösockret (ca 3min med elvisp)
Tillsätt ägg och vanilj, blanda väl.
Tillsätt de torra ingridienserna, blanda väl och häll till sist ned chokladen. Lägg teskedsstora klickar på smörat bakplåtspapper. Se till att ha ordentligt utrymme runt klickarna för de kommer svälla ut.
Grädda i ugnen i 10-12 minuter och låt kakorna svalna något på plåten, sedan helt på galler.

Vansinnigt goda!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln