Receptet kommer från  Magnolia Bakery i NewYork.
Ca 40st

3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
170 g rumstempererat smör 
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 stort rumstemererat ägg
1 tsk Madagascar Bourbon Vanilla
Minthessence efter smak
1 dl hackad vit choklad
 

Läs hela inlägget »
Superenkel "fudge" med bara
2 ingredienser.

200 vit choklad (vi använde Renshaws colormelts)
1 burk lemoncurd

Smält chokladen (gärna i vår chocolate melting pot) och blanda ned lemoncurd.

Klä en form med bakplåtspapper och lägg över smeten.
Låt stelna. Skär upp i bitar.

Smakar som Foxkola!

Tack till Fair Monkey för lånet av det vackra grytunderlägget samt mistelkvisten i ull!

 
Läs hela inlägget »

I vår inspirationskatalog har vi ett recept på ett fröknäcke, som vi tycker är oslagbart.
När vi provade ut det, snubblade vi även över det här receptet som vi nu bjuder på.

Receptet kommer ursprungligen från Icas receptsida, vi har bara kryddat till det lite extra!
 

Läs hela inlägget »
Läs hela inlägget »
Etiketter: oblat tips
Just nu har vi ett riktigt bra erbjudande under våra visningar på minimuffinstråg.
Men visst blir alla erbjudanden bättre med tillhörande recept?

Så här bjuder vi på ett gott fikarecept utan socker, med endast naturliga ingredienser.

Minimuffinstråget får du tag på via våra homepartys!
 
Läs hela inlägget »
Superläckra nyttiga nötbars som är bland de godaste vi någonsin smakat.
Vi rekommenderar dem varmt!
Läs hela inlägget »
Vill du gå på tårtutställning här i Sverige?
Då ska du komma till Scandinavian Cakeshow i Kungälv nu den 3-4 september!

Vill du dessutom ta din hobby ett steg längre och tjäna lite pengar på att sälja tårtdekorationsprodukter, ska du gå till vår monter.

Annette Hörnfeldt, känd som jury i Det stora tårtslaget i Sjuan,  kommer att visa sugarcraft när den är som bäst, medan Ina Pedersen - VD och delägare - berättar allt du vill veta om att vara konsulent och/eller teamleader!

Ni har också möjlighet att få prata med några av våra teamleaders om hur det är att vara en del av vårt härliga gäng!

Vi ses där!
 
Läs hela inlägget »
Att spritsa blad med bladtyll är inte bara enkelt och snyggt, det kan också användas som klister.
Nu vet vi att många tänker: Klister??

Så här kommer ett tips från oss till er:

 
Läs hela inlägget »

Jag (Ina) och Annette har en planering som blir lite knasig.
Vi måste fixa inspiration och produkter inför hösten och vintern redan i maj, vilket vi också gjorde.
 

Läs hela inlägget »

Börja med pajskalet:
Kör vetemjöl, havregryn och smör i mixer till en grynig massa.
Tillsätt vattnet. Smöra en pajform och tryck ut pajskalet i formen.
Låt vila så i kyl ca 15 minuter.
Grädda sedan i 180 grader i 15 minuter. 

Lägg under tiden grädde, båda sirapsorterna samt strösockret i en HÖG gryta.
Koka upp och låt småkoka tills du kan göra ett kulprov som håller.
Ju fastare prov, desto hårdare paj.
När du är nöjd med ditt kulprov, tillsätter du smör samt vaniljen.
 

Tänk på att röra så lite som möjligt under tiden som din sockerblandning kokar.
Rör du ofta, bildas sockerkristaller och din kolakräm kommer att "krasa" i tänderna när ni äter den.
MEN just när smöret läggs i, behöver du röra ordentligt för att blanda. 
Var försiktig, det är varmt och lätt att bränna sig!


Häll försiktigt kolasmeten i pajskalet och låt svalna. Ställ in i kyl för att stelna ordentligt.
Pajen kan med fördel stå i kyl över natten.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

Bryt chokladen i en microsäker skål.
Häll grädden över så att den knappt täcker chokladen och ställ in i micron.
Börja med 30 sekunder, ta ut skålen och rör om.
Upprepa ett par gånger, sedan går ni ner till 15 sekunders intervaller, tills chokladganashen går att röra till en slät kräm.

Häll chokladen över den kalla kolapajen.
 

Häll chokladganashen över kolapajen

Dekorera efter smak.
Här har vi valt kornströssel i silver och guld,
tillsammans med guldfärgade mjuka pärlemopärlor .
(Ni får tag på dekoren via våra homepartys)






Inas kommentar:
Baksirapen tillför en mer "vuxen" smak på kolapajen.
Du kan utesluta den och använda 2 dl ljus sirap om du vill.