Finns Det Några Glutenfria Viktminskningsplaner?

Med ett nummer av högprofilerade kändisar som krediterar glutenfria viktminskningsplaner som orsaken till deras slankare figurer, är det inte svårt att se varför fler och fler människor hoppar på den glutenfria viktminskningsvagnen.

Amerikaner har spenderat mer än 7 miljarder dollar bara på glutenfri mat under de senaste tolv månaderna. Men kan man gå ner i vikt på denna typ av kur? Och, det är så, hur snabbt, och är det säkert?

Dessa frågor kommer att besvaras i den här artikeln om glutenfri viktminskning. Vi ska också titta på vad dietister och dietister har att säga om kosten.

Vad är Gluten?

Mycket av förvirringen kring glutenfri viktminskning härrör från människor som tror att gluten och kolhydrater är desamma. Detta är felaktigt.

Gluten är ett protein som finns i många fullkornsmat som innehåller kolhydrater. En kolhydrat är ett näringsämne i livsmedel stärkelse eller socker.

Gluten finns främst i vete, korn och råg. Produkter som innehåller gluten inkluderar bröd, pasta, kakor och muffins samt kakor, kex och kringlor.

Många av dessa livsmedel, tillsammans med vete, innehåller också socker och fett. De flesta innehåller mycket kalorier.

Viktminskning kan uppnås genom att eliminera följande livsmedel och ersätta dem med oraffinerade kolhydrater (som de som finns på frukt och grönsaker) och äta en lågkaloridiet. Men den stora majoriteten av människor som går glutenfria använder inte detta tillvägagångssätt.

Är Glutenfria Viktminskningsplaner Värda Att överväga?

Efter att ha konsumerat livsmedel som innehåller gluten upplever personer med celiaki symtom som kan innefatta huvudvärk, uppblåsthet, diarré och trötthet. Individer med glutenkänslighet eller intolerans lider liknande.

Forskning har dock visat att cirka 9 av 10 personer som köper glutenfri mat inte är glutenintoleranta. De tror att glutenfritt är bra för hälsan och att de kan gå ner i vikt genom att ta bort gluten från kosten.

Men fungerar det verkligen att följa en glutenfri diet för att gå ner i vikt?

Enligt många dietister och vårdpersonal som påstår sig ha studerat effekten av denna typ av diet, kommer personer som inte är glutenintoleranta inte gå ner i vikt genom att äta glutenfri dietmat.

Denna slutsats nåddes utan att några betydande studier utfördes för att stödja deras påståenden. Andra inom viktminskningsområdet spekulerar i att en glutenfri diet kan leda till viktminskning. Detta är säkert möjligt, eftersom ett brett utbud av livsmedel kommer att elimineras från kosten för dem som skär gluten.

Bevisar Wheat Belly Att Den Glutenfria Viktminskningsplanen Fungerar?

Dr William Davis, en ledande kardiolog och författare till #1 New York Times bästsäljare, Wheat Belly, rekommenderar den glutenfria dieten för att gå ner i vikt.

Dr Davis rapporterar att hans patienter som följer dieten vanligtvis går ner mellan 15 och 9 kg under den första månaden. Han säger sig ha dokumenterat detta hos flera tusen patienter, oavsett om de har celiaki eller inte.

Vatten är en del av vilken diet som helst. Davis hävdar att patienter märker en mindre midja och plattare mage efter att ha följt denna diet.

Frågan är: Finns det något i vete och gluten som gör att människor går upp i vikt?

Medan medicinska studier hittills inte har avslöjat ett definitivt svar, är Dr Davis forskning och resultaten i hans medicinska praktik obestridliga. Detta är fallet, det är säkert att anta att att följa en glutenfri diet för att gå ner i vikt kan fungera bra för överviktiga människor.

Dr Davis tror att gluten inte är den enda boven i viktökning. Stärkelse och proteiner i vete spelar dock en viktig roll i denna process. Dr Davis hävdar att intag av vete kraftigt ökar insulinnivåerna.

Insulin är ett hormon som transporterar socker från blodbanan till kroppscellerna. En alltför hög nivå leder ofta till ett lågt blodsocker, vilket i sin tur gör att vi känner oss hungriga. Detta kan leda till mellanmål för många människor.

När cykeln fortsätter tenderar viktökningar att ackumuleras runt buken. Korn och råg påverkar insulinnivåerna på samma sätt, så även dessa bör elimineras.

Glutenfri Matlagning

Att laga glutenfritt kan vara en utmaning för den som är ny på det. Det är därför Dr Davis skapade kokboken Wheat Belly, som har blivit en bästsäljare. De innehåller 150 läckra och enkla recept som kan användas för alla tillfällen.

The Wheat Belly 30-Minute Cookbook (eller mindre!) är en annan populär kokbok i sortimentet. Kokbok. Dessa 200 snabba och enkla recept är bra för upptagna människor som snabbt behöver utsökt mat.

Få De Bästa Resultaten Från Glutenfria Viktminskningsplaner

Något att vara medveten om är att mat som är märkt glutenfri inte nödvändigtvis är låg i kalorier. Du måste vara försiktig med hur mycket du äter.

Med många av oss som lever ett hektiskt liv, gillar vi bekvämligheten med förpackad mat. Vi kanske tror att köpa glutenfria kakor, brownies, kakor eller flingor hjälper oss att gå ner i vikt.

I verkligheten byter vi vanligtvis bara en ingrediens som vetemjöl mot rismjölet, majsstärkelsen eller potatisstärkelsen som används i de flesta förpackade glutenfria livsmedel.

Färdigförpackade glutenfria produkter är dyra. Oftare än inte är de högre i socker, kolhydrater och kalorier än jämförbara produkter som innehåller gluten. De är därför värdelösa som viktminskningsverktyg. De är också slöseri med pengar för den som inte är glutenintolerant.

Plan För Glutenfri Viktminskning

Så kan du gå ner i vikt på en glutenfri diet? Här är vad vi vet:

Personer med celiaki, som de som är överviktiga eller feta, kan gå ner i vikt genom att äta glutenfritt.

Inga studier har publicerats hittills, men enligt Dr. Davis, även de som inte har celiaki kan gå ner en betydande mängd vikt på en glutenfri diet.

Människor som minskar gluten från sin kost men ökar sin konsumtion av andra livsmedel, inklusive kaloriförpackad glutenfri ersättningsmat, kommer inte att gå ner mycket i vikt, om någon, genom att följa denna typ av diet.

De som undviker förpackade glutenfria livsmedel som innehåller mycket kalorier, kolhydrater och sockerarter kommer att få det bästa resultatet av denna diet.

Att undvika dessa och centrera din kost kring färska grönsaker, magert kött, nötter, grekisk yoghurt och ägg, tillsammans med små mängder färsk frukt och glutenfria spannmål, är vägen att gå.

Du kan prova glutenfri mat. Du bör komma ihåg att att ta bort gluten från din kost kanske inte har en större inverkan på viktminskning än något annat viktminskningsprogram.